2009.12.14.
15:56

Írta: Csakazértis

Amiről írni akartam

 A díszkivilágítás.

 Már hetek óta - lassan már három hete fényárban úsznak a városok. Egyre több háznál is előkerülnek a csillag meg a fenyő alakú díszfények, az izzósorok, na és persze a télapók. Azok a kedvenceim.

 Elég sokfajtát lehet látni a házaknál. Vannak az egyszemélyes mikulások, akik vagy kötélen, vagy létrán "közelítik meg" a csatornát, ablakot stb. De vannak olyanok is, ahol több van egy füzéren, na ott nagyon sok ajándék vár kiszállításra, mert már egy nem is elég... Nekem nagyon tetszenek, főleg ha normálisan, vagy egy kicsit viccesen vannak felhelyezve.

 Aztán az izzósorok. Nos, idén a válság hatására vannak olyan házak, ahol eddig nagyon durván volt felpakolva - szinte már amerikai agyontúlzott módon - a fényár, most egy kicsit szolidabbra vették a formát. De még így is vannak szinte már giccsesen kinéző házak.

 A múltkor könyvtárba menet más irányból mentem, így megcsodáltam a város túlsó felét is, mi a helyzet arra kivilágítás téren. Nos voltak szépen feldíszitett házak is - ha már a házra függesztik fel a fényt, azoknál a fehér vagy egyszínű izzósorokat kedvelem, mert az még egész ízléses-, de volt egy ház, ahol nagyon el volt túlozva a fényár. Minden ablakban lógott egy-egy, ami még nem lenne baj, de nem is egyformára voltak állítva, másrészt már túl soknak hatott, ráadásul ez a nagyon sokszínű volt. Szóval túlzás. Nem tudom, januárban mennyire fognak örülni a villanyszámlának...

 Végül pedig itt vannak a világító mikulás, rénszarvas, fenyő, csillag stb. alakok, amiket az ablakba raknak. Addig jó, amíg egy ablakban egy van. De amikor már több... Nos, már az se szép. Szerintem. De vannak a kinti darabok is, Szeged láttam egy sorháznál egy világító rénszarvast az udvarban, ami tényleg nagyon aranyos volt, és nagyon jól mutatott ott.

 Amúgy nálunk apu az egyik tujára felrakott egy fénysort, hogy boldogítsa vele Balut, mert eddig mindig kapott egyet karácsonyra. Néha aláül, és bámulja vagy fél óráig...

Szólj hozzá!

Címkék: mikulás fenyő díszkivilágítás csillag rénszarvas

A bejegyzés trackback címe:

https://eiffel-torony-papirbol.blog.hu/api/trackback/id/tr501597538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása