2008.12.25.
19:28

Írta: Csakazértis

Ki akar most egyetemre menni???

Ez a kérdés merült fel bennem délután (vagy ez még délelőtt volt???), amikor apu megjelent  a szobában, és határozott léptekkel közeledett az idei felvételi tájékoztatóhoz (vagyis egyes tanáraink szerint a Bibliánkhoz). Majd lazán odaszólt hozzám mosolyogva:

Apu - Ez az a könyv, amit ki kéne olvasnod? - azt gyorsan hozzáteszem, abban a percben olvastam... csak nem azt.

Én - Igen ez az. Meg akarod nézni?

 Kérdésemre válasz nem érkezett. Apu a hóna alá vágta a könyvet, és elindult a másik helységbe. Még az ajtóból visszaszól, hogy szerinte ez a könyv egyre vastagabb (hát igen, ezt a magyar tanárnőnk is megjegyezte), majd eltűnt.

 Negyed órával később, miután eljutottam arra pontra, hogy le tudom tenni az olvasnivalóm, átmentem apuékhoz megnézni, mit olvastak ki a "Bibliából". Még be se érek rendesen a szobába, anyu már kérdi hány szakot akarok megjelölni. Közben apu már a Pannon Egyetemet nézegeti - igaz, azt, amit én meg akarok jelölni lazán átlapozta...

Apu - Menjél el fogorvosnak... Most éppen fáj a fogam... Jé, ide kell tüdőszűrésről papír? Oda én is megyek! Hol van ez??? Jah, az ELTÉ-n!!!

 Szóval apu fogorvosnak képzel el... Nem kéne...

2 komment

Címkék: suli egyetem pályaválasztás továbbtanulás

A bejegyzés trackback címe:

https://eiffel-torony-papirbol.blog.hu/api/trackback/id/tr54841629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scv 2008.12.27. 17:25:29

A fogorvos pedig jól keres. Az más tészta hogy rohadó fogak között kell összefésülnie a szanaszét álló hullaszagú foggyökér cafatokat. :)
Legyél vegyész, az a természettudományos szakok közül a legjobb.

Csakazértis · http://eiffel-torony-papirbol.blog.hu 2008.12.27. 23:19:58

Tény, hogy a fogorvos jól keres. De nekem nincs gusztusom hozzá, hogy mások szájában nézelődjek. Vegyésznek se lehet rossz, bár abból nálam nem sok jó sülne ki. Egyrészt, mert utoljára normálisan kémiát általánosban tanítottak nekem... Azért köszönöm az ötletet!
süti beállítások módosítása