2009.12.14.
16:27

Írta: Csakazértis

Ukrán est

 December 3-án csütörtökön összegyűlt egy kisebb csoport a Radnóti Kávézóban. Hogy mit kerestek ott? Hát elmentek az urkán estre!

 A tanáraink úgy gondolták, milyen jó lenne, ha az újdonsült és régi ukránosokat megismertetnék az ukrán konyha finomságaival. Milyen jól tették!

 Gyors elrendezkedés után és miután mindenki elfoglalta a helyét, elkezdődött a szórakoztató része az estnek. Először egyszemélyes feladatokat találtak ki nekünk az ukrán lektornő és az egyik tanár, ami alapján eldőlt, ki szervezhet csapatot a többiekből. Majd jöhetett az activityre hasonlító játék, ahol vagy elmutogatta vagy körbeírta az ember az adott ukrán szót. Végül pedig rejtvények megoldásával dőlt el a harmadik játék győztese. Minden körben egy csapatnak el kellett búcsúznia. Na, azt az egyet mi nyertük meg...

 Aztán következhetett az est fénypontja, amire délután óta vártunk, a kaja. Mivel böjt időszak van - meg volt akkor is -, így könnyű husimentes menü fogadott minket. Volt borcs, aminek egy receptjét mindjárt fel is töltöm, aztán lapcsánka vagy tócsni, volt - hát ezt csak körbeírni tudom: mint nálunk a barátfüle olyan volt a tészta íze, de belül krumpli volt, és saláta céklából meg krumpliból. Na és volt igazi ukrán kenyér is! A desszert se maradhatott el: egy nagyon édes, mézes sütit kaptunk, ami isteni finom volt!

 Tényleg nagyon laktatóak voltak, nekem egy kevés is elég volt, hogy tömve érezzem magam.

 Utána még beszélgettünk egy keveset, sajnos a vége része már kevésbé jól volt megszervezve, majd 10 óra előtt búcsút vettünk egymástól.

 Összességében egy nagyon kellemes estében volt része a jelenlevő társaságnak.

Szólj hozzá!

Címkék: étel ukrán est

A bejegyzés trackback címe:

https://eiffel-torony-papirbol.blog.hu/api/trackback/id/tr871597611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása