2008.11.15.
22:38

Írta: Csakazértis

Orosz, és még irodalom is

 Na szóval. Az érettségi tételeim között van egy tétel. A kisember alakja a XIX. századi orosz realista irodalomban a címe. Az tény, hogy az orosz irodalmi kötelezőket elolvastam. Vagyis nem mindet, mert a Sirályt lusta voltam. De összességében nekem nagyon bejött Gogol, Tolsztoj és Csehov irodalmi munkássága. Ezen belül is a groteszk. Az akkori csinyovnyikokról szerintem a legjobb (és talán humorosabb) leírást nem sokan adtak ki a kezük alól. Maga a leírás elragadó. Bár némelyiknek eléggé ledöbbentő a vége. De mégis szerethető.

 Szóval: túl lehet élni egy Ivan Iljicset, bár ha az ember nem érdeklődő és nem érez semmifajta elviselést az ilyen művek iránt, maradjon meg egy kötelezők rövidített változatnál. Bár akkor elvész a varázs...

Szólj hozzá!

Címkék: magyar orosz irodalom érettségi

A bejegyzés trackback címe:

https://eiffel-torony-papirbol.blog.hu/api/trackback/id/tr88771109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása