2009.05.06.
21:52

Írta: Csakazértis

Töri érettségi

 Azt kell, hogy mondjam, hogy nehéz volt. Emelt szinten.

 Az első feladatrészben voltak nagyon easy feladatok is, ilyen volt az is, ahol a forrás alapján rá kellett jönni, hogy hol volt az esemény és melyik évben (persze történelematlasz nélkül), vagy az utolsó feladat, ahol a gyermekek jogairól és kötelezettségeiről szóló forrás után kellett válaszolni a kérdésekre. Volt még a névbeírogatósok közül kettő, ahova gondolkodás nélkül, kisebb arcmemória és művészettörténeti tudással csak írkálni kellett a képekhez tartozó neveket. A nehezebbek közé tartoztak a szintén névbeírogatósok közül, amikor a Hunyadiakhoz kapcsolódó személyeket kellett felismerni a megadott forrásszövegből. Egyre sehogyse jöttem rá... Volt még olyan is, hogy hat szövegből párokat kellett alkotni, és évszámot kellett hozzájuk csatolni. Indiánál már totál káosz volt a fejemben, összefolytak az évszámok (mellesleg mi ezt sose tanultuk).

 Az esszék se nevezhetők könnyűnek. Bár ismét bekerült a kalandozások, volt Rákóczi is (mint középen, csak itt másra kérdeztek rá), gazdasági világválság, nyelvkérdés stb. Jah, és Kádár-gazdaságpolitika. Kiválasztottam négyet, időre megírtam, nem tököltem el az időt, pedig 11-kor még csak kettő volt készen.

 Azt, hogy hogyan sikerült csak június 2-án tudom meg. Remélem egész tűrhető lesz. Azért még a szóbelire 1000%-san készülök!!!

Szólj hozzá!

Címkék: történelem szerda érettségi

A bejegyzés trackback címe:

https://eiffel-torony-papirbol.blog.hu/api/trackback/id/tr571107092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása