2009.12.14.
16:36

Írta: Csakazértis

Borscs

Hozzávalók: 1.5 l húsleves kétféle húsból 300 g marhaszegyből és 150 g sertéslapockából, 300 g cékla 200 g káposzta 200 g vegyes zöldség 200 g burgonya 1 hagyma 50 g vaj 2 evőkanál sűrített paradicsom, fokhagyma, só, bors, babérlevél, ecet, cukor, tejföl
 
  Elkészítés: Egy céklát alaposan megmosunk, és hámozatlanul tesszük a levesbe, hogy szép piros színe legyen. A többi céklát, a zöldséget és a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a vajban megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát, felöntjük a húslevessel, és a fűszerek hozzáadásával 15-20 percig főzzük. Ezután adjuk hozzá a finomra vágott vagy gyalult káposztát, a kockára vágott burgonyát, és puhára főzzük. Közben a levesből kivesszük, meghámozzuk és reszelve visszatesszük az egészben hagyott céklát. Tálalás előtt egy kevés cukorral, ecettel és tejföllel ízesítjük. A húst tálaláskor kockára vágva tesszük a tálba.

 

0.5 liter húsleves kétféle húsból 300 g marhaszegyből és 150 g sertéslapockából, 300 g cékla 200 g káposzta 200 g vegyes zöldség 200 g burgonya 1 hagyma 50 g vaj 2 ek. sűrített paradicsom, fokhagyma, só, bors, babérlevél, ecet, cukor, tejföl
 
  Elkészítés: Egy céklát alaposan megmosunk, és hámozatlanul elhelyezzük a levesbe, hogy szép piros színe legyen. A többi céklát, a zöldséget és a hagymát megpucoljuk, apróra szeleteljük, a vajban megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát, felöntjük a húslevessel, és a fűszerek hozzáadásával 15-20 percig főzzük. Ezután adjuk hozzá a finomra vágott vagy gyalult káposztát, a kockára vágott burgonyát, és puhára főzzük. Közben a levesből kivesszük, meghámozzuk és reszelve visszatesszük az egészben hagyott céklát. Tálalás előtt egy kevés cukorral, ecettel és tejföllel ízesítjük. A húst tálaláskor kockára vágva tesszük a tálba.


Jó étvágyat!

 

forrás: http://etelek.net/borscs-ukrajnai-modra

Szólj hozzá!

Címkék: leves étel borscs

A bejegyzés trackback címe:

https://eiffel-torony-papirbol.blog.hu/api/trackback/id/tr461597637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása