2008.12.20.
20:46

Írta: Csakazértis

Mézeskalács

  Mi az a dolog, ami nélkül nehéz egy karácsonyt elképzelni (a fenyőn, meg a vacsora fogásain kívül)? A mézeskalács!!!

  Én régebben egyszerűen képtelen voltam megenni ezt a sütit, talán azért, mert én inkább a sós dolgokat szeretem. De amit apu süt! Na az mindjárt más tészta!

  Egy élelmiszermérnök ismerősöm mondta, hogy az igazi mézeskalács-tésztát már a felhasználás előtt 3 hónappal be kell gyúrni (ekkor még nem adjuk hozzá a fűszerkeveréket, vagy ha nem keveréket használunk, akkor a fűszereket), mert így a tészta nem lesz sütés után puha. Mi csak úgy csináljuk, hogy egy estét pihentetjük, és utána kerül sor a nagy tésztaszaggatásra meg díszítésre.

 Ez is csak ízlés dolga. Nálunk már tesóm megette a karácsonyra sütött mézeskalácsot, így muszály lesz egy újabb adagot sütni...

Szólj hozzá!

Címkék: kaja étel süti mézes sütemény sütés mézeskalács

A bejegyzés trackback címe:

https://eiffel-torony-papirbol.blog.hu/api/trackback/id/tr58834121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása