2009.03.08.
16:01

Írta: Csakazértis

Élet a halál után - Az egyiptomi halotti kultusz emlékei

 Hétfőn ofő bejött, és elmondta, szerdán mindenki úgy készüljön, hogy múzeumba megyünk. El is mentünk.

 Szerencsére nincs messze a sulitól a Munkácsy Mihály Múzeum. Sajna ofő nem tudta bevetni a már 5 év alatt jól működő alkudozását (a tavalyi osztálykiránduláson több ezer forintot tudott megspórolni nekünk - vicces volt, ahogy még a Visegrádon a bobpályán is kialkudott mindenkinek egy ingyenmenetet), szóval kifizettük a pénzt. A belépőnk a két időszaki kiállításra szólt, ebből az egyik a címben említett egyiptomi halotti kultuszt mutatta be.

 Mit ne mondjak, emelt törin elég sokáig tanultunk a birodalomról, de ez így is tudott újat mutatni. A Szépművészeti Múzeum Egyiptomi Gyűjteményének anyagából láthat május 24-ig az érdeklődő egy válogatást. Ékszerek, szarkofágok, kis mütyűrök (az egyiknek macifej van a fenekén) kerülnek bemutatásra. Érdekes volt, bár vicces is, mert a legbutább osztálytársnőm próbálkozásán elég jót tudtam magamban nevetni...

 A másik időszaki kiállításon Szőnyi képeket tekintettünk meg. Itt már eléggé megosztotta az osztályt a kiállított műalkotások többsége. Kár, hogy nem volt ott valaki, aki tájékoztatást tudott volna adni nekünk. Mert engem érdekelt, de úgy rossz volt, hogy nem tudtam meg semmit a képek keletkezéséről, meg ilyenekről.

 Szóval viszonylag érdekes kiállításokat tekintettünk meg. Lehet, nem soká újból visszatérek, és végigjárom az egészet előlről. Mert amióta a múzeumot felújították, még nem tudtam eljutni oda.

 Többet itt tudhatsz meg a múzeumról: http://www.munkacsy.hu/

Szólj hozzá!

Címkék: történelem kiállítás múzeum

A bejegyzés trackback címe:

https://eiffel-torony-papirbol.blog.hu/api/trackback/id/tr84989451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása