2009.09.17.
22:28

Írta: Csakazértis

Hétfő

 Lássuk egyesével, mire kell számítanom az elkövetkezendő 13 hétben még. Kezdjük a hétfővel:

 Első előadásom fél 9-kor kezdődik: Középkori magyar anyagi és eljárásjog. Lényegében jogi előadás, de mégis töri alá sorolhatjuk. Az oktató nagyon rendes, normál tempóban beszél, másrészt amit elmond az még érdekes is. Nem árt ilyen irányba is kikacsintani. 8:30-tól 10:00-ig tart.
 
 Második órám Bevezetés az irodalomtudományba és a modern filológiába. Az oktató csúcs. Tud olyanokat mondani, amin jókat lehet derülni, viszont az anyag érdekes. Ilyenkor jó sokan vagyunk, mert minden btk-snak túl kell esnie rajta. 10:00-tól 11:30-ig tart.
 
 A harmadik a legrosszabb az összes felvett kurzusom közül: Bevezetés a nyelvtudományba. Fúúúúj!!! A tanár sokszor azt se tudja, miről beszél, dobálódzik a témák között, képtelenség jegyzetet írni nála. Ráadásul még lassan is beszél, egyszerűen kényszeríteni kell magamat, hogy el ne aludjak. Déltől 13:30-ig tart.

 14:00-tól kezdődik az orosz óránk. Lényegében ez a nap egyik legjobb órája. Bár vannak nálunk kezdők is, elég ügyesek, látszik, hogy akarnak valamit kezdeni ezzel az egésszel. Az egésznek 15:30-kor van vége. Bár az oktató hamarabb el szokott engedni minket.

 Végül egy kis esti szórakozásként jöhet egy kis ukrán 18:00-tól 19:30-ig. Eldöntöttem, hogy ez lesz a minorom, nem a orosz üzleti. Bár emiatt még szerbet vagy bolgárt is el kell kezdenem fél év erejéig. Majd még eldöntöm.

Szólj hozzá!

Címkék: nyelvtanulás orosz egyetem szeged nyelv hétfő ukrán nyelvtudomány irodalomtudomány kmaésej

A bejegyzés trackback címe:

https://eiffel-torony-papirbol.blog.hu/api/trackback/id/tr531389580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása