2008.10.25.
19:56

Írta: Csakazértis

Kolbászgyúrás mesterfokon

  Mi a jó Békéscsabában? Nem sok minden. Viszont van egy rendezvény, amire büszke lehet a város. Ez nem más, mint a Kolbászfesztivál.

 Én nagyon szeretem a disznótoros kajákat. Mi sem jobb egy szombat esti sült szalonnázós, kolbizós esténél. Egyetlen dolgot utálok a disznótorban: azt a tipikus bélszagot. Nincs is annál rosszabb. De ha azt vesszük, a cél érdekében bármit.

 Na, eddig általában csak kolbászt ettünk öcsémmel kint a fesztiválon, egyrészt mert azt nagyon szeretjük, másrészt meg apu süti:P Ma viszont addig szemeztem a cigánkával vagy ha jobban tetszik májassal, hogy muszály volt egyet megennem. Isteni volt!

 Szóval a lényegre térve, a fesztivál legnagyobb attrakciója a kolbászgyúrás. Idén is több száz csapat nevezett a megmérettetésre. És nem csak magyarok! Voltak ott szerbek, szlovének stb. Mindig vannak sztárok is a gyúráson, idén a vizilabdások voltak itt (meg még nem tudom ki, túl nagy volt a tömeg). Na szóval kész gyönyör az egész. Két óra alatt kell elkészíteni a remekműveket. Szakmai zsűri pontozza a kolbászokat, meg még ott járnak-kelnek, miközben a jónép dolgozgat. Hogy ki nyert, nem tudom, de biztos benne lesz az újságban...

Szólj hozzá!

Címkék: étel kolbász disznótor kolbászfesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://eiffel-torony-papirbol.blog.hu/api/trackback/id/tr63731532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása