2008.12.20.
20:53

Írta: Csakazértis

Orosz

 Mikor kitaláltam, hogy én szlavisztikára mennék továbbtanulni, akkor még fogalmam se volt, mit csinál egyáltalán egy ilyen diplomás ember. Kisebb utánajárás után világossá vált, mire is akarok én 3 évet (vagy többet) fordítani az egyetemen.

 Na de hogy is jött az, hogy elmenjek szlavisztikára? Egyszerűen: két nyelv van, amit szívesen megtanulnék; az orosz és a svéd. Mivel svédül egyetemi szinten csak az ELTÉ-n lehet tanulni, így kívülesett a látóhatáromon, mivel én eldöntöttem, hogy vagy Szegedre, vagy Debrecenbe megyek. Így maradt az orosz. Választott második nyelv meg a szerb lenne, mivel ha az ember tud szerbül, szinte a fél balkánnal el tud cseverészni.

 Szerencsére, a magyar tanárom oroszt is tanít, így sikerült befűznöm, hogy ha anyuék áldásukat adják rá, a második félévben elkezdem a nyelv tanulását. Így lesz valami fogalmam arról, hogy mit mondanak az órán...

2 komment

Címkék: nyelvtanulás orosz egyetem pályaválasztás továbbtanulás orosz nyelv

A bejegyzés trackback címe:

https://eiffel-torony-papirbol.blog.hu/api/trackback/id/tr50834133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyeznajka · http://oroszorszag.blog.hu 2008.12.22. 23:43:34

Az ötlet jó. Lásd még: oroszorszag.blog.hu/2008/09/23/biztos_recept_a_sikerre_tanulj_oroszul

(mondjuk nem akarlak elkeseríteni, de - tapasztalataim szerint - a bölcsész-diploma nem egy életbiztosítás arra, hogy megtanítanak oroszul, kell hozzá "önszorgalom" rendesen. de kezdetnek nem rossz)

Csakazértis · http://eiffel-torony-papirbol.blog.hu 2008.12.25. 19:50:17

@Nyeznajka: Köszönöm. Nos, én is sejtem, hogy nem egy nyelviskola lesz az a bölcsészkar, de ha az embernek tényleg van önszorgalma, akkor bármi lehet...
Utána meg megtanulok svédül (vagy előtte:P)
süti beállítások módosítása